سه شنبه, 16 خرداد 1402 09:57

معرفی موسسه جهانی حلال

این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

موسسه جهانی حلال در سال 2007 به منظور گسترش فرهنگ حلال تاسیس شد و پس از تصویب استاندارد غذای حلال توسط سازمان همکاریهای اسلامی در سال 2010 فعالیت های خود را به بخش های جدیدی از تبیین "علم حلال"، "مقررات حلال" و "اخلاق حرفه ای حلال" توسعه بخشید.

سازمان همکاری های اسلامی در برگیرنده 57 کشور عضو می باشد که در آنها یا اکثریت مردم یا اقلیت قابل توجهی از مسلمانان تشکیل می شود. درخانواده سازمان، موسسات مختلفی مشغول فعالیت هستند که می توان به برخی از آنها مانند بانک توسعه اسلامی، اتاق بازرگانی وصنایع اسلامی و مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی اشاره نمود.

 موسسه جهانی حلال وابسته به مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی می باشد و فعالیت های خود را در زمینه "فرهنگ سازی حلال"، "استاندارد سازی حلال"، "مقررات سازی حلال"، "ساختار سازی حلال" و "تجاری سازی حلال" در بخش های غذایی، دارویی، آرایشی- بهداشتی، پوشاک و خدمات حلال برنامه ریزی کرده است.

موسسه جهانی حلال دارای دو کمیته فقهی و علمی است که موسسه را در امر مبانی حلال از نظر انطباق با موازین شرعی و روش های علمی کمک می نمایند. در بعد اداری و تجاری نیز این دو نهاد دیگر به نام "انجمن دارندگان نشان حلال" و "کنسرسیوم حلال" خدمات خود را در زمینه تدوین مقررات و استاندارد های حلال به موسسه ارائه می نمایند.

 فعالیتهای موسسه جهانی حلال


استاندارد سازی: طی سه سال مذاکرات فشرده (2005 تا 2008) میان ایکریک با گروه متخصصین استاندارد سازی اسلامی (SEG) وابسته به کمیته دائمی همکاریهای اقتصادی و تجاری سازمان همکاری اسلامی ( کومسک) و با همکاری سازمان ملی استاندارد و نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی، استاندارد غذای حلال در سازمان همکاری اسلامی (OIC) به تصویب رسید و پس از آن در قالب استاندارد اسمیک دنبال شد و مرجعی برای صدور گواهی حلال در کشورهای اسلامی قرار گرفت.

به رسمیت شناختن گواهی حلال ایکریک در داخل و خارج از کشور :

داخل کشور: از اوایل سال 2008 که پیش نویس استاندارد حلال OIC تدوین شد ایکریک با بهره مندی از تجربیات خود و همکاری نزدیک با دفاتر مجتهدین و با هماهنگی دفتر نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی صدور گواهی حلال برای واحدهای صنایع غذایی را آغاز نمود و با پیگیری های بعمل آمده در معرفی موسسه جهانی حلال به شرکتها و صنایع غذایی و آگاهی دادن به شرکتهای مواد غذایی مبنی بر لزوم داشتن گواهی حلال جهت بالا بردن اعتماد پذیری جامعه مسلمان برای مصرف غذای حلال و رقابت پذیری در بازارهای داخلی و بین المللی موفق شده است برای حدود 2000 متقاضی از شرکتهای موادغذایی گواهی حلال صادر نماید.

خارج از کشور : همزمان با مذاکرات فشرده در جلسات اتاق اسلامی برای تصویب استاندارد غذای حلال و اعزام هیاتهای تخصصی به کشورهای اسلامی، اخذ موافقت مقامات کشورها جهت قبول لوگوی حلال – ایکریک صورت گرفت و در پی آن توانست در سطح بین المللی در 4 کشور آلمان، ترکیه، کره و ژاپن دفتر نمایندگی تاسیس کند.

- برگزاری کارگاههای آموزشی :  موسسه جهانی حلال هر ساله تعدادی کارگاه اموزشی برای مدیران و مسئولین فنی شرکتهای متقاضی گواهی حلال برگزار می کند.

- برگزاری کمیته تجارت کالا و خدمات حلال

طی سال 1396 و 1397 تعداد 5 جلسه کمیته تجارت کالا و خدمات حلال با حضور اعضاء از وزارت خانه های اقتصاد و دارائی، امور خارجه، جهاد کشاورزی، صمت، سازمان ملی استاندارد، سازمان توسعه و تجارت، کانون صنایع غذایی ایران و انجمن ارگانیک ایران تشکیل و منجر به تدوین نقشه راه تجارت حلال کمیته تجارت کالا و خدمات حلال گردید. لازم به ذکر است ریاست کمیته تجارت حلال بر عهده ایکریک می باشد و مسائل مربوط به تجارت، چالشها، همایشها و کنفرانسهای داخلی و بین المللی حلال را مورد بررسی و پیگیری قرار می دهد.

-برگزاری سمینار و نمایشگاه حلال: برپایی پاویون نمایشگاه "گردشگری حلال" در ابوظبی اکتبر 2015، برپایی غرفه سالانه در "نمایشگاه بین المللی صنایع غذای و کشاورزی آگرفود" از سال 2012 تا کنون، برپایی غرفه در نمایشگاه بین المللی "مواد پروتئینی "Meatex از سال 2015 تا کنون بر پایی غرفه در "نمایشگاه بین المللی حلال" توسط نمایندگی ایکریک در کشور کره جنوبی در جولای 2017 و 2018، شرکت در چهارمین "همایش بین المللی حلال تایلند 2017" ، شرکت در نمایشگاه انوگا توسط نماینده ایکریک در آلمان در سال 2014، شرکت و سخنرانی و ریاست پنل در "همایش بین المللی حلال" در ژاپن در سال 2014 و ، 2017شرکت در "همایش حلال خاورمیانه" در شارجه در سال 2014 و همچنین حضور و برپایی غرفه در "نمایشگاه حلال چین خای کشور چین" در تاریخ 2013 و 2014 قابل ذکر می باشد.

خواندن 2625 دفعه
موسسه جهانی حلال
ارتباط با ما
آدرس: تهران، خیابان طالقانی، جنب اتاق بازرگانی ایران، کوچه پانزده خرداد، پلاک ۶، طبقه ۳
صندوق پستی: ۱۵۸۳۶۴۴۳۱۳
تلفن: ۸۸۳۴۶۸۰۳-۸۸۳۴۶۸۰۴
فکس: ۸۸۳۰۸۳۳۲
پست الکترونیکی: info@halalworldinstitute.org
پست الکترونیکی: info@icricinternational.org